başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
İki diş hekimi sadece mesleği konuşur derlerdi de inanmazdım. O yüzden böyle bir başlık açtım. Çünkü neden olmasın?
Bu aralar Smallpools, NEFFEX - the answer
tam pandemilik şarkı
her diş hekiminin ilk hastasını aldığı bazılarının ilk hastasına isimler bile taktığı yer
Dişlerin yamuk geometrik şekilde olmasından dolayı birbiri ile kontak yapması bu ismi alır.
Önemli görevleri vardır
1- interproksimal boşluğu dolduran diş eti kısmını darbeden korur
2- estetik görünüm sağlar
3- olası bir diş kaybında karşıt arktaki dişin uzamasını veya kaybını önler...
Pandemi sebebi ile aksamış olan pratik egitimimiz ile hasta bakmaya başlayacağız. Teorik olarak ne kadar bilgi sahibi olursak olalım bol bol pratik yapmak bambaşka bir şey. Giriş kavitesi açma seviyesinde aldığımız preklinik eğitimimiz ile hasta bakacağız. Öneri ve tavsiyelere açığız, teşekkürler.
Protez stajındaydım, hastanın protezini sökerken dişler de geldi :/ ,şansa anamnez almamıştım sadece kron sökülecek diye, hasta da yaşlı ve kalp kapakçığı değişmiş, hemen cerrahiye götürdük dikiş atıp antibiyotik verdik, cuma günüydü, biletimi önceden almıştım memlekete gidecektim, hastanın numarasını alıp mecburen dikiş esnasında zar zor izin alıp çıktım, hızlı trene binmiş memlekete doğru giderken beni ecel terleri bastı ya endokardit gelişirse? Ya hastaya bir şey olursa? 1-2 saat bekledim yıllar gibi geçti, sonra hastayı aradım ölmüş mü ölmemiş mi diye o zamanın aklı tabi :) endokardit gelişse bile 1-2 saatte belirti mi verecek sanki :)) neyse hasta açtı ama nasıl bir rahatlama, iyiyim evdeyim felan dedi bir daha da aramadım hastayı, hala o yağmurlu gündeki, entegre kliniğin basık ve karanlık ortamında protezi söküp elime aldığımdaki santrallerin kökleri aklımda... bu da böyle bir anımdır..
Işığın değdiği her yer bizim krallığımız, Simba.
-Peki şu karanlık yer?
Orada hoca demo yapıyor=
Diş hekimliği fakültesinin bize kazandırmış olduğu iki uçlu duygu durum bozukluğu diğer adıyla manik-depresif hastalık..
klinik açmak için para biriktirme taktiği, tabi doğu yada yurtdışı çıkarsa :D
Dişlerin çürüğe en yatkın bölgeleri azı dişlerinin girintili çıkıntılı çiğneyici yüzeyleridir. Bu bölgelere gıdalar kolaylıkla birikirler ve diş fırçası ile temizlenmeleri zordur.

Çiğneyici yüzeylerin fissür örtücü adı verilen cilalarla örtülmesi ile bu bölgelerde gelişen diş çürüklerini `-90 arasında azaltmaktadır.

Bu tedavi çok kısa sürede tamamlanır, ağrısız ve kolay bir uygulamadır.

Fissür örtücülerin koruyucu etkisi ne kadar devam eder? Pit ve fissür örtücüler genellikle diş yüzeylerinde uzun süre kalırlar ve kaldıkları sürece bu yüzeyleri çürüğe karşı korurlar. Ancak diş hekiminiz 6 ay-1 yılda bir yaptığı ağız sağlığı kontrollerinde cilanın çıktığını veya yer yer koptuğunu görürse yenilemesi gerekebilir.

Fissür örtücüler kaç yaşında uygulanmalıdır? Fissür örtücüler genellikle 6-7 yaşında ilk sürekli azı dişlerinin sürmesini takiben uygulanmalıdır. Diğer sürekli azı dişleri sürdükçe uygulamaya devam edilir.

Fissür örtücüler tek başına çürük önleyemezler. Dişler muhakkak günde iki kez florürlü diş macunu ile fırçalanmalıdır.
epitelin bağ dokusu içine parmak uzantıları şeklindeki yapılarıdır. böylece bağ dokusu ile ilişkide olan epitel yüzeyi artırılarak beslenme daha iyi hale getirilir. inflamatuvar durumda rete-peg formasyonunda artış olmaktadır.
mikrobiyal dental plak bakterileri tarafından başlatılan şiddetli enflamatuar periodontal hastalıktır. sadece dişetini tutar, kemik etkilenmez. ağız içi bulguları; papiller bölgede krater tarzı defektler, pseudomembran görünümü, lineer eritem ve kanama şeklindedir. lezyonlar ağrılı ve dokunmaya duyarlı, metalik tat, paslı dil, baharatlı yiyeceklere karşı hassasiyet görülür.
Preklinikte akrililten yapılan 3.-4.kaidede veya kaşıkta etkisini göstermeye başlayan uçucu akrilik monomerinden kaynaklanan öğrenciler arasında saçma sapan muhabbetler dönmesine yol açan tuhaf bir sarhoşluk durumudur.
olmayan 41numaralı diş boşluğunda tektonik hareketler (bkz:dağların oluşum süreci) sonucu oluşan ve normal kuron boyuna ulaşan benim de bunu mobil bir diş sanıp lokal anestezi altında minör cerrahi işlemi uyguladığım rezil bir oluşumdur.
Yeni mezun arkadaşların girip bakacağı bi başlık olsun istedim. Sevgili yazarlarımız tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Burda en önemli konu patronun kim olduğu (bkz:hekimpatron) (bkz:teknisyenpatron) (bkz:müteahhitpatron).
(bkz:muayenehanecilik)
Şehir çok önemli (bkz:büyükşehir) (bkz:ilçeler)
Bir de insan iletişimi yani yapabileceğiniz tedaviyi karşı tarafa kabul ettirebilmek ve bunu başarıyla uygulamak.
Diğer bir konu ise tecrübe (bkz:yenimezun) yoksa önceden çalıştığınız bir yer var mıydı.
Yeni mezun arkadaşlarımız hiç üzülmesin biz nere düştük nasıl başarıcağız herkes yeni mezun olduğu bi dönem oldu arkadaşlar.
Genelde çok kazanmak isteyen patronlar tecrübesiz olmanızın avantajını kullanıp sabah aksam;bayram seyran; resmi tatillerde sizi çalıştırarak iliğinizi kurutma derdinde olurlar. Siz gıkınızı çıkardığınızda yeniz mezun olmanızdan dem vururlar (bkz:mobbing)
Bir diğer mevzuda (bkz:primliçalışmak)(bkz:sabitmaaşlaçalışmak) bunların ikiside birbirine çok yakın çalışma şeklidir. Kimse size sizden daha fazla kazanmayacağı maaşı ödemez. Prim daha mantıklıdır en azından tecrubenız arttıkca alacağınız sabitin üzerine çıkarsınız. Anlatacak çok şey var aslında :) prim çalışıp teknisyen ödeyen ödemeyen sigorta ödeyen ödemeyen vs diye uzar gider ilginize göre girip editleyeceğim. Adettindir edit*imla
Diş hekimliğinde uzmanlık sınavı
Çalışması ve kazanması zor bir sınav. Duyduğuma göre okuması zor hocalarında (bkz:mobbing) bol bol esirgemediği bir yermiş
Ani bir kararla işten ayrıldım aynı gün dus çalışmaya başladım. 1 haftadır çalışıyorum fakat herkes 9 ay 1 sene hatta 1.5 sene çalışırken 6 ayda kazanmayı hedefleyerek delilik mi ettim bilmiyorum . Benim gibi bu vakitlerde başlayan aynı kaygılarla sahip birileri varsa birbirimize destek olabiliriz. Program yaparız birbirimizi denetleriz önemli yerleri konuşuruz vs vs.
Ganoya göre geçişte biraz zor olduğunu duyduğum ve çoğunlukla bölüme birinci sınıftan başlatılmayla sonuçlanan olay.